Galustele perfecte

de Dulceatadetrandafiri in Supe, 28 Oct 2011 | 5377 vizualizari

 

Cu supa ne descurcam - unii o prefera "chioara", altii mai pun si-un morcovior - dar cu galustele, pare-mi-se, nu toata lumea se impaca la fel de bine.
Si problemele apar la partea tehnica, de asamblare a galustei. Pe multe forumuri am citit povesti despre galuste incapatanate, rautacioase, care se sparg sub ochii intristati ai gospodinei. Nu am incercat (si deci nici deziluzia galustelor ratate nu am trait-o) niciodata varianta clasica de galuste. Si asta pentru ca, inca de prima data cand m-am pus sa prepar o astfel de supa, am dat peste reteta lui Diamond de galuste...la cuptor! O reteta cu care nu poti da gres si din care vor rezulta o minunatie de galuste, pe care, datorita compozitiei, le poti taia in ce forme doresti, spre bucuria copiilor tai sau, de ce nu, a iubitului/iubitei (vezi galustele in forma de inima :) ) .

 

INGREDIENTE

  • Iti trebuie:
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr gris
  • 100 gr cascaval ras (eu folosesc parmezan pentru o aroma specifica)
  • 6 oua
  • putina sare si piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galustele perfecte:

Preincalzesti cuptorul. Bati cascavalul ars cu ouale, adaugi si untul bine batut, apoi incorporezi cu grija faina si grisul, asezonezi dupa gust cu sare si piper.

Ungi o tava antiaderenta de 26 cm cu putin ulei si o bagi la cuptor, pe un rand ceva mai sus, 12-15 minute. Grasimea din unt va tinde sa iasa la suprafata, sub forma unor "basicute", astfel ca vei crede poate ca nu-i gata compozitia. Verifica totusi tava dupa ce s-au scurs cele 12-15 minute! Lasi cateva minute sa se odihneasca.

Tai in ce forme doresti si cufunzi galustele in supa pe care o prepari, cu 2-3 minute inainte de a o lua de pe foc. "Resturile" care raman dupa ce decupezi formele le rupi in cuburi si le poti servei pe post de crutoane. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galustele perfecte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

liviutza 1

01.11.2011, 19:37

ce bine arata

Ubulika 1

11.11.2011, 16:27

asta chiar e super!!!! trebuie sa le incerc neaparat mi`ar place sa le pot da forme FOARTE TARE !!!

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:28

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci